Presentació d’una iniciativa contra l’obsolescència programada i d’economia circularRepair Café és una activitat d’economia circular que consisteix a reparar objectes avariats com electrodomèstics, equips informàtics i equips mecànics amb creativitat i empoderament.

L’objectiu és promoure el canvi d’hàbits de consum a través de la reparació, empoderant la ciutadania amb habilitats de reparació i reduir –d’aquesta manera- l’impacte negatiu ambiental. Aquesta iniciativa originalment neix a Amsterdam i ja compta amb més de dues mil seus a tot el món. Open Art és la primera associació a Barcelona que ha obtingut la llicència d’Amsterdam per obrir un Repair Cafè a la ciutat.

Repair Café Barcelona és una iniciativa de l’associació Open Art que va néixer el 2019 i que formava part d’un projecte més gran anomenat Banc d’Objectes, biblioteca d’objectes per compartir, reparar objectes avariats (Repair Café) i transformar els residus dels objectes en art (Tendència Art Objecte ). Aquest projecte va ser subvencionat per Barcelona Activa entre els anys 2018 i 2019. Al final de la subvenció, i per la demanda de la ciutadania, l’activitat de Repair Café es va continuar realitzant a diverses seus de Barcelona. Repair Café va ser fundat per Carolina Rivas i Daoud Sarhandi, sota la conducció de l’expert en reparacions d’Andreu León de Cabo Sindín (reparador oficial). Repair Café Barcelona també és membre oficial de Restarters del Regne Unit. Recentment va col·laborar amb l’estudi de reparació d’electrodomèstics, dut a terme per l’Imperial College London.

Més informació a: https://www.espaimalla.cat