Apunta’t la data

L’experiència del FabLab de Terres de l’Ebre a càrrec de Jordi Giner (tecnòleg)
Dijous 14 de desembre de 2023, a les 19:30 hs.
Lloc: Espai Malla (Ateneu Igualadí), carrer de Sant Pau 9, Igualada.

Des del Fab Lab Terres de l’Ebre fem recerca en l’elaboració de biomaterials com a part de l’economia circular dels subproductes que formen part de l”ADN” de la nostra terra. Des de fa molts anys als diferents sectors de les Terres de l’Ebre elaborem diferents productes agrícoles com l’arròs, les taronges, les olives, les garrofes, el vi i molts més productes.

La gran majoria d’aquest, tenen un procés en el qual es treu l’element principal i en deriven subproductes, els quals, antigament es destruïen amb diferents processos, com ara l’adob o amb cremació. Un dels grans punts a tenir en compte en els nostres dies, és l’economia circular i el reaprofitament dels subproductes, per això el Fab Lab TE investiguem per elaborar uns biomaterials que puguin generar nous productes i que tinguin un lloc dintre de l’economia de la nostra zona.

També, seguint el mateix camí de sostenibilitat, hem adaptat el projecte “Precious Plastics” per gestionar aquells residus plàstics que es troben a les àrees de reserva natural de la biosfera i de zones urbanes del Delta de l’Ebre.
Entre d’altres, estem donant una nova vida als taps de les ampolles per crear, penjadors de roba, pinces d’estendre la roba, llàntia de nit, tiradors de disseny per mobiliari, etc.

Vols estar al dia de tots els tallers, activitats, reptes i extraescolars que generem?

Afegeix-te al nostre canal de Telegram-